11 Nisan 2010 Pazar

Bir Dondurma Harikası


İtalya'nın bagrından kopup ülkemize gelen müthiş bir dondurmacı. Hikayeye göre Cremeria Milano'nun sahibi Türkiye gezisinde ülkemizi çok beğeniyor ve burada da bir şube açmak istiyor; sonuç olarak Türkiye'de ki ilk şubesini İstiklal Caddesine açıyor daha sonra da Bağdat Caddesi ve Teşvikiye şubelerini.
Barcelona,Milano ve Prag'da da bulunan bu mükemmel dondurma zincirinin sırrı ise dondurmalarının tamamen gercek meyvelerden yapılıyor olması. 1930'ların İtalyasında kullanılan dondurma tariflerini uygulayan Cremelia Milano' da istediğiniz çeşit dondurmayı bulabilirsiniz.



Geçtiğimiz yaz şans eseri Teşvikiye'de ki küçük ama bir o kadar da sevimli olan mekanda yediğim karpuzlu dondurma, sanırım hayatımda yediğim en güzel dondurmaydı. Sanki gerçekten karpuz yiyormuşsunuz hissi veriyor. O gün bu gündür yaz gelsin diye dört gözle bekliyorum. Diğer dondurmalarda da değişen bir durum yok aslında hepsi ayrı ayrı cok güzeller.O kadar cok çeşit arasından seçmekte bir hayli uzun sürüyor ancak emin olduğunuz tek şey ne'li dondurma alırsanız alın güzel olacağı. Dondurma severlerin ıskalamaması gereken gerçekten lezzetli dondurmalar.



Tek bir topu 4TL olan bu dondurmaların çeşitleri arasında ise; baileys,kahve,karamel,süt,vanilya,
hindistan cevizi,nutella,yoğurt,
tiramisu,gofret,şeftali,kavun,kuru üzüm,
karpuz,kakao,çikolata,bitter çikolata,
nane,antep fıstığı, fındık,framboğaz,
böğürtlen,limon,muz,portakal ve çilek aromaları bulunmaktadır.Tabiki bunlar şu anda aklıma gelenler, daha fazlası için her hangi bir şubesini ziyaret etmeniz yeterli.


Sıcak yaz günlerinin yaklaştığı bu zamanlarda sizler için tatlı,eğlenceli ve serinletici bir durak olacaktır. Zaten bir kere Cremeria Milano dondurmasının tadını alınca kışın bile sizi kimse durduramayacak (:.
Şimdiden afiyet olsun

1 yorum: